Bands

Rasmus Henriksen Septet feat. Mads la Cour

Komponisten og basunisten Rasmus Henriksen er klar med et nyt band, en septet med trompetisten Mads la Cour i front – vinder af P2 prisen, Årets Fynske Jazzmusiker 2007 og mangeårig medlem af DR Big Band. På trommer er Anders Mogensen. En af danmarks bedste trommeslagere med stor international anerkendelse, lige nu aktuel med et album med Steve Swallow og Hans Ulrik. Derudover på saxofoner: Kasper Wagner og Andreas Bøttiger, og i rytmegruppen er desuden Łukasz Borowicki på guitar og Mariusz Praśniewski på bas.

Bandet startede som et projekt i 2019, hvor de gav koncert på Dexter i Odense i forbindelse med 30-året for Berlinmurens fald. Repertoiret var en blanding østeuropæiske jazzklassikere af komponister som Jerzy Milian, Jan Wroblewski og Wojciech Karolak, samt kompositioner af Rasmus Henriksen. Et lignende repertoiret vil man også kunne høre til de kommende koncerter.

Bandet spiller moderne jazz med stor fokus på ensemblespillet, men samtidigt med masser af plads til solisterne som sætter deres eget præg på musikken. Til december indspiller septetten deres første album ”Eastern Influence,” som udelukkende vil indeholde originale kompositioner af Henriksen.

Besætning

Mads la Cour (trompet og flygelhorn) * Anders Mogensen (trommer) * Łukasz Borowicki (guitar) * Kasper Wagner (alt- og sopransax, fløjte) * Andreas Bøttiger (tenor- og barytonsax) * Mariusz Praśniewski (bas) * Rasmus Henriksen (basun, komposition og arrangement)

Du er velkommen til at lytte til musikken her: https://youtu.be/8Kt0MQ5kems Det er en liveoptagelse fra koncerten på Dexter i 2019.

Yderligere optagelser fra koncerten finder du her: https://www.youtube.com/playlist? list=PLgxyvAJ7ufD8cVndUXwDdzu0OnJPGuQda